Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Bekleed de bodem van een springvorm (26 cm doorsnede) met bakpapier.
    Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
    Smelt de op laag vuur en laat iets afkoelen.
    Splits de .
  2. Klop het eiwit stijf met een snufje en voeg daarbij geleidelijk 100 gram en 1 zakje toe.
    Klop de eidooiers er een voor een door.
  3. Zeef de , de en het erboven en spatel het erdoorheen.
    Spatel de gesmolten erdoor.
    Strijk het beslag in de springvorm en bak ca. 20 minuten in de oven.
  4. Laat afkoelen.
    Haal de rand van de springvorm.
  5. Snijd van de taart horizontaal een dunne plak af en verkruimel in een kom.
  6. Sluit de rand van de springvorm.
    Verwarm 175 gram chocoladepasta al roerende in een kleine pan op laag vuur.
  7. Bestrijk de taartbodem ermee.
  8. Zet de bodem ca. 30 minuten in de koelkast.
    Week de in ruim koud water.
  9. Was de en verwijder de steeltjes en de pitten.
  10. Hak de chocolade fijn.
  11. Klop de stijf.
  12. Roer de , de kwark, 125 gram en 2 zakjes kort doorelkaar.
  13. Knijp de uit en los hem op laag vuur op.
  14. Roer 3 eetlepels mascarponemengsel door de en roer het daarna door de rest van het mascarponemengsel.
  15. Spatel eerst de er doorheen en daarna de en de chocolade.
  16. Strooi het taartkruim eroverheen, druk goed aan en zet een nacht in de koelkast.
    Doe 75 gram hazelnootpasta in een diepvrieszakje en verwarm in heet water.
  17. Knip van het zakje een klein hoekje af en versier de taart met chocoladestrepen.
  18. Zet de taart nog ca. 15 minuten in de koelkast.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • bakpoeder en pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter, pure chocolade, magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, mascarpone, magere kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, slagroom, mascarpone, magere kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, maizena, gelatine
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kersen-mascarponetaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Geweldig lekkere taart en ook erg mooi. Wel behoorlijk bewerkelijk.
17 juli 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
300 kcal
15%5400 kcal
Vetten
17 g.
25%306 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%288 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
13 g.
15%234 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kersen-mascarponetaart
  • Home
  • Recept
  • Taart en gebak
  • Kersen-mascarponetaart