Kerrie mosselschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snipper de en de grof.
  2. Snijd de in plakjes van 5 mm dik (indien de wortel te groot is, snijd je de plakjes in tweeën of in vieren).
  3. in stukjes.
  4. De , eerst zaadjes verwijderen en dan in dunne ringetjes.
  5. eerst in de lengte in tweeën, daarna in smalle reepjes.
  6. Fruit de en de in de , voeg de toe en de .
  7. Alles goed omroeren.
  8. Selderij erbij, en als laatste de .
  9. Voeg 1 kop water toe en laat ca. 20 minuten stoven met het deksel op de pan.
  10. Aan het eind moet al het water bijna verdampt zijn.
  11. Eventueel wat water erbij of het deksel van de pan halen.
  12. Kook ondertussen in een andere pan de rijkelijk bestrooid met . (indien de in een zgn vacuüm zak zitten, de niet wasssen anders de even snel afspoelen maar niet in het water zetten.
  13. sterven van zoet water!) Pel de gare en leg ze meteen op het groentemengsel zodat ze warm blijven.
  14. Zet ondertussen een pan water op voor de noedels.
  15. Kook de noedels en spoel ze met koud water af, Doe de bij het groente/ mosselmengsel en breng dit aan de kook.
  16. Als het kookt de noedels erbij en goed omroeren.
  17. Door de hete saus worden de noedels zo warm.
  18. Voeg voor de smaak eventueel nog wat mosselkookwater toe als er zout bij moet (mosselkookwater is gewoon zeewater dus zout).
  19. Strooi op het laatst de blaadjes over de schotel en niet meer doorroeren.
  20. Smakelijk eten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
379 kcal
18%1516 kcal
Vetten
28 g.
40%112 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
29 g.
11%116 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kerrie mosselschotel