Kaneelcroissants
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Sandwiches
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 200 graden.
- leg een vel bakpapier op de bakplaat.
- Haal het deeg uit de verpakking, rol af en snijd de deegdriehoeken los.
- Verdeel de boter in kleine stukjes over het deeg.
Meng de ,de en de helft van de kaneel.
Strooi de kaneelsuiker over het deeg. - Maak in de rechterzijde een insnede van 4 cm en rol het deeg op tot croissants.
leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.
Klop het los, Bestrijk de croissants dun met het losgeklopte .
bak ze in 15-20 minuten bruin en gaar.
Laat de croissants op een rooster afkoelen
meng de rest van het kaneel door de , Voeg druppelgewijs ca 2 eetlepels water toe, terwijl je met een vork de tot een dik glazuur roert
Laat het kaneelglazuur van de vork lopen boven de croissants. - Laat het glazuur hard worden.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker, basterdsuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 153 kcal | 7% | 612 kcal |
Vetten | 3 g. | 5% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 7% | 4 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 2% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 5% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 1 mg. | 0% | 4 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |