Kalfsvleeskroket

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef
  • Grote schaal

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in plakken en breng het in het met , , en kruiden aan de kook.
  2. Doe een deksel op de pan en kook het vlees in 2 uur gaar.
  3. Neem het vlees uit de pan, snijd het zeer fijn en zeef de bouillon en laat deze afkoelen.
  4. Verwarm de boter op laag vuur en doe de er in een keer bij.
  5. Laat dit onder voortdurend roeren 3 minuten koken.
  6. N.B.
  7. de massa mag niet te bruin worden.
  8. Giet al roerend de bouillon erbij en roer tot een gladde saus.
  9. Laat al roerend op laag vuur gaar worden.
  10. Roer het vlees, peterselie en de uitgeknepen erdoor en breng op smaak met en .
  11. Stort de massa in een grote schaal en laat afkoelen en opstijven.
  12. Vorm van de massa gelijke rolletjes of balletjes.
  13. Rol deze rolletjes of balletjes door , dan door losgeklopt en tenslotte door .
  14. Frituur ze in olie van 180 graden Celcius met een paar tegelijk en serveer ze met grove mosterd.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • provencaalse kruiden, vloeibare boter, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in vloeibare boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • provencaalse kruiden en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in vloeibare boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
56 kcal
2%448 kcal
Vetten
0 g.
1%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kalfsvleeskroket