Kalfstong in madeirasaus
- Herkomst Portugal
- Categorie Vlees
- Bereiden
- Kookboek van eds
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Leg de tong 1 nacht in en spoel dan af.
- Kalfsbeenderen afbakken in de oven, blussen met het en losweken.
- Hak de , de en selderijtak fijn.
- Zet de tong met de beenderbouillon, de gesneden groenten, het kruidenboeket, peper en in een pan op het vuur en breng aan de kook.
- Laat de tong nu rustig 2 uur koken op klein vuur.
- Snijd of vierendeel de .
- Stoof de met wat , , peper en .
- Verwijder de tong en laat het kookvocht tot ½ liter inkoken.
- Pel de tong, verpak in alufolie en houd ze warm in een kleine afgedekte pan met een lepel kookvocht.
- Duw het resterende kookvocht met zijn groenten door een zeef.
- Maak een roux met de en de en leng aan met de gezeefde bouillon.
- Voeg de , , cayenne, peper en toe en breng terug aan de kook.
- Neem van het vuur en roer er Madeira naar smaak door.
- Snijd de gepelde tong in plakjes, schik in een verwarmde dienschotel, overgiet met de saus en bestrooi met gehakte .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 136 kcal | 6% | 272 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 26 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |