Kalfslapje met roomsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de .
  2. Haal het vlees door de .
  3. Verhit de in een braadpan en bak de 10 minuten op laag vuur.
  4. Neem het uit de pan en zet het apart.
  5. Bak de kalfslapjes aan beide kanten bruin, neem ze uit de pan en houd ze warm.
  6. Voeg al roerend de rest van de aan het achter gebleven bakvet toe.
  7. Voeg de en bouillon al roerend toe en kook de saus in tot hij iets dikker wordt.
  8. Voeg al roerend de met , mosterd en toe.
  9. Breng de saus al roerend aan de kook en leg de kalfslapjes in de saus.
  10. Laat het vlees op laag vuur in 10 minuten gaar pruttelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kruidenbouillon
  • wijn en kruidenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en kruidenbouillon
  • boter en kruidenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • franse mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kruidenbouillon
  • boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en franse mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kruidenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kalfslapje met roomsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heel lekker, maar kalfslapjes moeten toch echt iets langer sudderen voordat deze gaar zijn. Kalfsoester of snitzel kan wel, maar dat is behoorlijk wat duurder. Half uurtje sudderen is echt wel nodig. ... Lees reactie
Janny 20 oktober 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
57 kcal
2%228 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kalfslapje met roomsaus