Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Wok
  • Magnetron
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd het kabeljauwhaasje overdwars doormidden.
  2. Kruiden met zout, peper en gedroogde .
  3. Smelt in een koekepan de en boter en bak de 2 stukken kabeljauw op een hoog vuur aan.
  4. Draai het vuur lager en doe de deksel op de pan om de vis de laten garen.
  5. Na 5 min.
  6. de vis een beetje losmaken van de bodem met een spatel en de boter/ eronder laten lopen.
  7. De vis beslist niet keren het is de bedoeling om een bruin korstje te krijgen.
  8. Daarna nog 2 min.
  9. op een hoog vuur, zonder deksel.
  10. De vis op voor-verwarmde borden leggen (voorverwarmen kan in de magnetron).
  11. Een bord erover leggen om de warmte vast te houden.
  12. In het aanbaksel de en creme fraiche doorroeren en een min.
  13. zachtje laten doorkoken.
  14. Ondertussen in de wok in een beetje het aanfruiten en daarna de zeekraal roerbakken ongeveer 2 min.
  15. Geen zout toevoegen (de zeekraal is zout genoeg).
  16. De haasjes op een mooi bord plaatsen, daarnaast een beetje saus en de zeekraal.
  17. Evt.
  18. nog een gekookt aardappeltje erbij.
  19. Een glas gekoelde droge witte wijn en smullen maar.
25
25
25

Variaties op Kabeljauwhaasje

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kabeljauwhaasje
VariatieAantalGang
Papillotte van kabeljauwhaasje1BBQ
Kabeljauwhaasje in mosterdkorst1Vis en schaaldieren

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2031 kcal
101%4062 kcal
Vetten
24 g.
34%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kabeljauwhaasje
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • vis en schaaldieren
  • Kabeljauwhaasje