Kabeljauwfilet met limoensaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Splits de en gebruik alleen het eigeel.
  2. Snijd de en in plakjes en breng ze in een pan met het aan de kook.
  3. Voeg al roerend de en toe en laat het geheel op laag vuur 20 minuten pruttelen.
  4. Verwijder de groente met een schuimspaan en zet het apart.
  5. Leg de kabeljauwfilet in het kokende en kook ze op laag vuur 10 minuten.
  6. Neem de kabeljauwfilet uit de pan en houd ze warm.
  7. Breng het aan de kook en laat het op hoog vuur iets inkoken.
  8. Snijd 4 plakjes van de limoen af voor garnering en pers de rest uit.
  9. Klop het limoensap met eigeel in een kom.
  10. Voeg al roerend het toe en schenk het geheel in de pan.
  11. Laat de saus al roerend iets inkoken.
  12. Verdeel de vis over 4 borden en schenk de saus erover.
  13. Garneer met schijfjes limoen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kabeljauwfilets is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kabeljauwfilet met limoensaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Niet duidelijk waarom je de groenten van de bouillon apart moet zetten, komt nergens in de tekst terug wat ermee te doen.
Christa 14 oktober 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
114 kcal
5%456 kcal
Vetten
4 g.
6%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kabeljauwfilet met limoensaus