Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. warm maken.
  2. schoonmaken en in dunne reepjes snijden.
  3. in reepjes snijden.
  4. Roux maken van en .
  5. in 0,5 liter 5 min.
  6. koken.
  7. Gesneden toevoegen.
  8. Rest langzaam roeren en bij de roux gieten.
  9. Laat de gebonden soep plm. 3 min.
  10. zachtjes doorkoken.
  11. Voeg inhoud pannetje , aan toe.
  12. Roer er de verwarmde doorheen.
  13. Laat de soep niet meer aan de kook komen!
  14. Op smaak brengen met peper en .
  15. Neem de pan van de warmtebron en strooi een deel van de kaas over de soep.
  16. Onmiddellijk doorroeren en daarmee doorgaan totdat alle kaas in de soep is opgelost.
  17. Als laatste de er doorheen roeren.
  18. Lekker met warm stokbrood en roomboter.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • oude kaas, bouillon, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in oude kaas en boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • oude kaas en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • oude kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in bouillon en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kaassoep met ham & prei heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Mmmm lijkt me erg lekker
Michiel 18 juli 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
374 kcal
18%1496 kcal
Vetten
27 g.
39%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
8%80 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kaassoep met ham & prei
  • Home
  • Recept
  • Voorgerechten
  • soepen
  • Kaassoep met ham & prei