Kaasfondue
- Herkomst Zwitserland
- Categorie Fondue
- Kaasfondue recepten
- Bereiden
- Kookboek van wsplemmens
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Pel het teenje knoflook en smeer hiermee de fonduepan in.
Doe een laagje (± 1 1/2 cm) in de pan en breng deze aan de kook. - Doe de gemalen Gruyère en de in de kokende en schep om met een potlepel totdat een egale brij ontstaat.
- Doe hierin de en laat deze al roerend smelten.
- Er ontstaat op de brij een laagje in opgelost niet gebonden vet.
- Voeg toe en nootmuscaat.
Maak twee koffielepels aan met een weinig . - Voeg onder voortdurend roeren zoveel toe totdat de losse is gebonden.
Serveren met witlofsalade en/of wittekoolsalade. - Verder behoort men thee te drinken maar witte kan ook.
- Als brood hoort er in blokjes gesneden en in de oven krokant gemaakt witbrood bij.
- Stukjes stokbrood is echter ook mogelijk.
Mocht te weinig aan de kook zijn gebracht dan bestaat de mogelijkheid deze alsnog toe te voegen vóórdat de -kaas wordt gesmolten. - Het is aan te bevelen de nog toe te voegen eerst flink te verwarmen alvorens hem langzaam al roerend bij de "brij" te gieten.
Mocht er te veel aan de kook gebracht worden dan kan men vóór het binden met een deel van het vocht wegscheppen. - Het teveel aan met proberen te binden geeft een erg melige smaak.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kaasfondue415m
-
Recept
De Kaasfondue420m
-
Recept
Kaasfondue met mozzarella420m
-
Recept
Zwitserse Kaasfondue41u
-
Recept
Eenvoudige kaasfondue430m
-
Recept
Gegratineerde kaasfondue uit de oven41u20m
Variaties op Kaasfondue
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Kaasfondue | 12 | Fondue |
Zwitserse kaasfondue | 2 | Fondue |
Gegratineerde kaasfondue uit de oven | 1 | Fondue |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- mascarpone is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mascarpone is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en maizena
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1 kcal | 0% | 4 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |