Ingrediënten

+ -
print

Benodigdheden voor ± 4 personen:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Pel het teenje knoflook en smeer hiermee de fonduepan in.
    Doe een laagje (± 1 1/2 cm) in de pan en breng deze aan de kook.
  2. Doe de gemalen Gruyère en de in de kokende en schep om met een potlepel totdat een egale brij ontstaat.
  3. Doe hierin de en laat deze al roerend smelten.
  4. Er ontstaat op de brij een laagje in opgelost niet gebonden vet.
  5. Voeg toe en nootmuscaat.
    Maak twee koffielepels aan met een weinig .
  6. Voeg onder voortdurend roeren zoveel toe totdat de losse is gebonden.

    Serveren met witlofsalade en/of wittekoolsalade.
  7. Verder behoort men thee te drinken maar witte kan ook.
  8. Als brood hoort er in blokjes gesneden en in de oven krokant gemaakt witbrood bij.
  9. Stukjes stokbrood is echter ook mogelijk.

    Mocht te weinig aan de kook zijn gebracht dan bestaat de mogelijkheid deze alsnog toe te voegen vóórdat de -kaas wordt gesmolten.
  10. Het is aan te bevelen de nog toe te voegen eerst flink te verwarmen alvorens hem langzaam al roerend bij de "brij" te gieten.

    Mocht er te veel aan de kook gebracht worden dan kan men vóór het binden met een deel van het vocht wegscheppen.
  11. Het teveel aan met proberen te binden geeft een erg melige smaak.
25
25
25

Variaties op Kaasfondue

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kaasfondue
VariatieAantalGang
Kaasfondue12Fondue
Zwitserse kaasfondue2Fondue
De Kaasfondue1Fondue

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • mascarpone is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mascarpone is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1 kcal
0%4 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kaasfondue
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • fondue
  • Kaasfondue