Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de , knoflook en .
  2. Voeg de toe en laat deze langzaam garen (2 min).
  3. Voeg al roerend de boulion toe, gevolgd door het .
  4. Voeg alle kruiden en specerijen toe en laat zachtjes koken met de deksle schuin op de pan.

    Zeef de saus / jus en bind eventueel verder met een maizena papje.
  5. Heerlijk als saus of voeg toe aan de gehaktballen na het aanbraden zodat de ballen garen in de saus.
  6. Je kan ook een veelvoud maken en in de vriezer bewaren (in een bakje of zakje voor ijsklontjes).

    Tip:
    Koop een bakje gemengde Italiaanse kruinden in de supermarkt, daar zitten alle kruiden in.
  7. Gebruik niet teveel , dit kan overheersen.
    Varieer met ingredienten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon en sambal
  • bouillon en sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bier
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en bouillon
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in bier, mosterd, suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
61 kcal
3%244 kcal
Vetten
2 g.
4%8 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
8%4 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
3%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
6%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%4 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Jus (of saus) met bruin bier