Jambalaya

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Vijzel
  • Braadpan
  • Pan
  • Oven
  • Grote schaal

Bereidingswijze

  1. Pel de en de knoflookteentjes en hak ze grof.
  2. Maak de schoon en snijd hem in ringen.
  3. Snijd de en de in blokjes en bak ze in de hete aan in een brede braadpan met dikke bodem.
  4. Voeg de , ui, de knoflook en de toe en laat ze op een laag vuurtje even meefruiten.
  5. Roer de erdoor en roer tot die lichtjes bruint.
  6. Voeg de gepelde met het sap en de toe, zet het vuur nog lager en laat het geheel even sudderen.
  7. Kneus de specerijen in een vijzel tot een grof poeder en roer dit goed door de roux.
  8. Voeg de bouillon en de toe, breng op smaak met , leg het deksel op de pan en laat alles 15 minuten op een heel zacht vuurtje sudderen.
  9. Leg de ontdooide scampistaarten erop en laat nog 5 minuten stoven.
  10. Schep de jambalaya op een grote schaal en bestrooi met gehakte jonge .
  11. Zet de schaal eventueel nog even in de oven.
  12. Dien de jambalaya heet op.
  13. Tip 1:
  14. Als je ervan houd, kun je evt.
  15. nog wat bruine bonen (uit pot / blik of mais toevoegen.
  16. Je krijgt dan een iets andere schotel, maar het blijft wel lekker.
  17. Tip 2:
  18. Serveer er een lekkere frisse salade bij.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Jambalaya

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Jambalaya
VariatieAantalGang
Jambalaya3Stoofschotels
Jambalaya met kip1Gevogelte
Jambalaya met garnalen1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
292 kcal
14%1752 kcal
Vetten
30 g.
43%180 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
2%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
2%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%60 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Jambalaya