Vijgen-vijgenjam

Ingrediënten

+ -
print

Voor 2 potjes jam:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Magnetron
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote diepe magnetronschaal de , en door elkaar.
  2. Kook de afgedekt 20 min.
  3. in de magnetron op 750 Watt.
  4. Vermaal de met een staafmixer en zet daarna terug onafgedekt in de magnetron 10 tot 15 minuten op 750 Watt.
  5. Giet de in een goed schoongemaakte jampotten en laat deze op de kop afkoelen.
  6. Deze is diepgevroren ook goed te bewaren.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • jam, suiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in jam en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Vijgen-vijgenjam heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Ik heb een vijgenboom in de tuin(spanje), maar die zijn niet allemaal tegelijkertijd rijp. Kun je ze invriezen tot je er voldoende hebt om het recept te maken? (idem voor de cactus vijgen?) Zou je de... Lees reactie
Bospor 20 augustus 2013
Misschien geleipoeder of geleisuiker gebruiken?
11 augustus 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
566 kcal
28%2264 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
69 g.
26%276 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
64 g.
71%256 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vijgen-vijgenjam