Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Uienjam recept
Uienjam recept

Uienjam


Ingrediënten


Bereidingswijze


De uien doormidden snijden en daarna in plakjes van 2 mm. De gesneden uien in een kom zetten met azijn, zout en laurier. Vier uur laten marineren. Na vier uur de suiker toevoegen en alles goed door elkaar roeren. Vijf uur laten marineren. Na vijf uur alles in een pan met dikke bodem zetten en een half uur laten koken. Het vuur uitzetten en de laurier verwijderen. De hete jam in de weckpotten zetten. Goed afsluiten en de potten op hun kop af laten koelen.

Serveersuggesties

Deze jam is heerlijk op (oude) kaas.

Allergenen Informatie

Voor dit uienjam recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven