Tomatenjam

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Snijd in elke tomaat een kruisje en dompel ze even in kokend heet water om ze vervolgens te "pellen" (schilletje eraf halen dus).
    Snijd de in kleine stukjes.
  2. Haal de pitjes eruit en snijd de
    harde stukjes eruit.

    Verhit de olie in een pan met een dikke bodem.
  3. Draai zacht en smelt
    het uitje tot het glazig is.

    Doe dan de tomatenstukjes erbij.
  4. Gooi meteen de erbij en
    roer stevig rond.
  5. De worden wat waterig en de suiker lost op.

    Als de pruttelen, kun je het vuur zacht draaien.
  6. Doe een
    scheut bij de (ongeveer twee eetlepels) en doe de
    kruiden erbij.

    Proef de tomatenjam.
  7. Te zoet?
  8. Doe er dan wat bij.
  9. Te zuur?
    Nog een beetje toevoegen.
  10. Laat de jam lekker pruttelen tot hij
    dik genoeg is (druppel op een bordje, een minuut wachten, bordje
    scheef houden, druppel loopt niet uit, dan is je jam klaar).

    Haal de staafmixer door de jam tot het zo grof of egaal is als je
    wilt.
  11. Doe de jam in een brandschoon potje.
  12. Je kunt de jam zeker een
    week bewaren.
    Als je de jam langer wilt bewaren, moet je de potten
    schoonmaken met soda en de pot direct nadat je de jam erin hebt gedaan en de deksel hebt dichtgedraaid, ondersteboven zetten.
  13. Zo is hij bijna 1 jaar houdbaar op een koele, donkere plaats.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • geleisuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Tomatenjam heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 3 recensies
RESET

Lekker recept en die honing verwarmen kan geen kwaad, sommige ongezonde eigenschappen verdwijnen uit de honing door verhitting en voor baby's is honing sowieso niet goed. Ik begrijp de vorige reactie ... Lees reactie
Gytha 3 september 2016
Waar eet je dat bij? Op brood vind ik het niet lekker.
Ada Heerschap 27 oktober 2013
Honing nooit boven 50 graden Celsius verwarmen. Ik ben dol op tomatenjam, maar dit recept is schadelijk, vooral voor kleine kinderen.
Caspar 16 augustus 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
93 kcal
4%1860 kcal
Vetten
4 g.
6%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
1%100 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tomatenjam