Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sinaasappelmarmelade recept
Sinaasappelmarmelade recept

Sinaasappelmarmelade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Sinaasappels goed schoon boenen en in dunne plakken snijden. Met het water 20 min. zachtjes laten koken. Daarna in een glazen schaal overdoen. De citroensap, de rhum of whiskey en de geleisuiker toevoegen. Alles goed mengen en met een plasticfolie afdekken en 1 nacht in de koelkast bewaren. De volgende dag alles weer in een pan overdoen en ongeveer 8 minuten op vol vuur laten koken. (kijk uit voor de hete spetters!) Daarna in potten die met heet water zijn omgespoeld gieten. De potten op een keukendoek zetten zodat ze niet kapot klappen. De pot afsluiten en op zijn kop zetten. Na een uurtje terug draaien. De jam is op een koele, donkere plaats minstens een paar weken houdbaar.

Allergenen Informatie

Voor dit sinaasappelmarmelade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven