Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Rabarber-aarbeienjam


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de rabarberblokjes en de aardbeien in een pan en breng op een
klein vuur aan de kook.
Voeg de geleisuiker toe en roer regelmatig door tot het fruit zachter
wordt en indikt.
De dikte kun je goed bepalen door een klein beetje jam
op een koud bordje te druppen. Deze is bijna meteen koud en zo kun je
zien hoever je jam ingedikt is. Als je hem nog te dun vindt, kook je de jam nog wat verder in tot de gewenste dikte.

Als je jam dik genoeg is, schenk je de nog warme jam in met soda en
kokend water gesteriliseerde potten.
Je kunt je jam op deze manier ca. 1 jaar bewaren op een koele,
donkere plaats.

Serveersuggesties

Ook lekker bij een dessert van yoghurt of ijs maar ook verrassend in combinatie met vannilevla.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rabarber-aarbeienjam recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven