Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pruimenjam recept
Pruimenjam recept

Pruimenjam


Ingrediënten


Bereidingswijze


Gewassen, ontpitte pruimen in stukken snijden. Hoeft niet te klein want de staafmixer wordt later ook nog gebruikt. Pruimen in een pan doen samen met de geleersuiker 2:1 en jam koken volgens de gebruiksaanwijzing. Aan het einde van het kookproces kaneel naar smaak toevoegen of weglaten. Voorzichtig met de staafmixer de pruimenjam fijn maken (heet!).
De pruimenjam in steriel gemaakte potten vullen, steriele deksels erop draaien en voor 5 minuten op de kop zetten.

Serveersuggesties

Zo eenvoudig maar geniaal van smaak.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit pruimenjam recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven