Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Marmelade van tomaat, citroenen en gember recept
Marmelade van tomaat, citroenen en gember recept

Marmelade van tomaat, citroenen en gember


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zorg ervoor dat u goed rijpe tomaten krijgt. Overgiet de tomaten met koken water, pel ze en snjjd ze in stukken. Snijd de gember tot lucifers. Schil de citroenen zeer dun en snijd de schil klein. Maak de citroenen schoon en snijd het vruchtvlees. Doe tomaat, gember, citroenschil en citroen over in een pan met dikke bodem. Breng de massa onder voortdurend roeren aan de kook, voeg daarna de suiker toe en blijf roeren tot de suiker geheel is opgelost. Zet de pan op het kleinste pitje of liever nog op een asbestplaatje. Aardgas geeft altijd grotere en fellere vlammen dan je verwacht. Zoveel mogenlijk in de marmelade blijven roeren met een houten lepel om aanbranden te voorkomen. Dit kan wel 2 tot 3 uur duren. De marmelade is goed wanneer een iets afgekoelde druppel licht gestold blijft. De marmelade meteen in schone potten overdoen en direkt afsluiten.

Allergenen Informatie

Voor dit marmelade van tomaat, citroenen en gember recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven