Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lemon curd recept
Lemon curd recept

Lemon curd


Ingrediënten


13

Bereidingswijze


Gebruik een melkpannetje met dikke bodem of antiaanbaklaag of maak het au-bain-marie. Zet het vuur heel laag, want de curd brandt snel aan. Laat de suiker, de boter, het sap en de rasp net smelten op een laag vuurtje. Voeg de losgeklopte eieren toe en blijf nu langzaam roeren met de garde. Laat het zo zachtjes aan de kook komen zodat alles bindt en een glad, dik mengsel ontstaat. Neem de pan zodra de curd de dikte van vla heeft van het vuur. Vul een goed schoongemaakt potje met de lemon curd en laat afkoelen. De lemon curd is in de koelkast circa 4 weken houdbaar.

Serveersuggesties

Heerlijk op toast (boter is niet nodig). Dit recept is ook te maken met mandarijn, voeg dan wel iets citroensap toe. Ook met abrikozen is dit recept heerlijk. Gebruik daarvoor circa 75 gram zure gedroogde abrikozen. Wel ze en pureer ze in de keukenmachine voor gebruik.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit lemon curd recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven