Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lemon curd recept
Lemon curd recept

Lemon curd


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de boter in blokjes en leg die in de koelkast. Doe een klein beetje suiker bij de zestes en wrijf de zestes goed door de suiker. Voeg beetje voor beetje de rest van de suiker toe zodat de zestes goed hun smaak af kunnen geven. Laat dit even staan. Voeg nu de citroensuiker, citroensap, dooiers en hele eieren bij elkaar. Gaar deze massa au bain marie tot een mooie gladde crème. Laat de crème afkoelen tot ongeveer 45°C en voeg nu beetje bij beetje de koude boterblokjes toe (monteren). Het moet een goed geëmulgeerde massa worden die een dikte heeft van mayonaise. Afdekken, plastic op de curd drukken om velvorming tegen te gaan. Afkoelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lemon curd recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Lemon curd heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Klinkt goed, hoe lang is dit houdbaar in de koelkast?
    Linda gaf dit recept op 28 april 2013 5 uit 5 sterren
  • Heerlijk, het lekkerste recept tot nu toe! Inge
    Inge gaf dit recept op 19 november 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven