Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kersenconfituur recept
Kersenconfituur recept

Kersenconfituur


Ingrediënten


Bereidingswijze


Gebruik rijpe, zoete kersen. Was ze goed en verwijder de steeltjes.
Doe ze in een ketel met een bodempje appelsap tegen het aanbakken.
Breng rustig aan de kook met de deksel op de pan. Roer af en toe voorzichtig om met een houten lepel. Zo vlug als de vloeistof kookt temper je het vuur en laat rustig zon 10 minuutjes sudderen. Pas op dat de zaak niet overkookt. Haal zonodig het deksel van de ketel. Zet het vuur uit en laat afkoelen tot handwarm.
Verwijder handmatig de pitten. Dit gaat nu gemakkelijk omdat de kersen zacht geworden zijn door het kookproces. Neem ze een voor een uit de ketel en verwijder de pit met je vingers.
Wanneer alle pitten verwijderd zijn doe je de pulp terug in de ketel. Voeg 0,5 kg geleisuiker toe en citroensap naar smaak. Proef of de suiker goed in balans is met de zuren.
Voeg zo nodig nog een beetje citroensap toe.
Zelf voeg ik niet meer suiker toe want ik houd niet van te zoete jam.
In andere recepten wordt echter vaak 1 kg suiker per kg fruit toegevoegd. Voel je dus vrij om op je eigen smaak af te gaan en zo nodig wat extra suiker toe te voegen.
Breng de pulp opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat 3 minuten doorkoken. Roer regelmatig door met een houten spatel. Los de geleipoeder op in kopje appelsap en voeg dit na 3 minuten toe aan de kokende pulp.
Roer goed door, breng opnieuw aan de kook.
Wanneer de confituur volledig kookt blijven roeren en 1 minuut goed laten doorkoken zodat de gelei wordt geactiveerd. Doe het vuur uit en laat even afkoelen.
De pulp is nu nog steeds vloeibaar. Giet of schep hem in kraakheldere glazen potten. Schroef of klem het deksel erop en zet de potten 10 minuutjes ondersteboven.

Serveersuggesties

Voorzie de potten van etiketjes met naam en datum. Bewaar ze in de ijskast maximaal n half jaar. Omdat er geen ander conserveringsmiddel is toegevoegd dan suiker, moet n pot na opening in maximaal 3 weken worden geledigd. Bewaar ook de geopende potten steeds in de koelkast. Eventueel kun je een gedeelte invriezen. Giet dit dan niet in glazen potten maar in plastic boxen. Zo kun je de confituur wel 1 2 jaren bewaren.

Allergenen Informatie

Voor dit kersenconfituur recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven