Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Frambozen-marsepeinjam recept
Frambozen-marsepeinjam recept

Frambozen-marsepeinjam


Ingrediënten


Bereidingswijze


Leg het marsepein minstens een uur in de koelkast zodat het koel en stijf wordt (beter te raspen). Haal het marsepein uit de koelkast en rasp grof en zet kort terug in de koelkast. Doe de frambozen in een grote pan samen met een scheut citroensap en de geleersuiker, roer alles goed door. Maak jam volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg op het laatst de geraspte marsepein toe, het hoeft niet te smelten. Vul af in steriel gemaakte glazen potten met schroefdeksels. Zet de afgevulde potten minstens voor 5 minuten op de kop.

Serveersuggesties

In plaats van frambozen kun je ook kersen gebruiken, vooral zure kersen in combinatie met het marsepein is erg lekker. Stukjes gehakte amandel zonder schil toevoegen of in plaats van marsepein gehakte witte chocolade is ook erg lekker. De jam is lang houdbaar ook al zit er marsepein in.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit frambozen-marsepeinjam recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven