

Druivenchutney met appel
Ingrediënten
- 1,5 kilo blauwe druiven
- 750 gram appels (goudreinet)
- 1 flinke ui
- 150 gram blanke rozijnen
- 500 gram perziken
- 225 gram basterdsuiker
- 4,5 deciliter inmaakazijn
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 pijpkaneel
- 0,5 theelepel chilipoeder
- paar blaadjes gedroogde foelie
- 1 theelepel tijm
- 1 sauseetlepel grand marnier
Bereidingswijze
Serveersuggesties
Chutneys zijn op talloze manier te gebruiken, als bijgerecht bij vlees- en kipgerechten, kaas, bij de borrel, bij gehaktschotels, als smaakmaker in sausen.
Dit recept is een experiment. Voor de eerste keer heb ik druiven gebruikt omdat ik een aantal trossen kreeg van een druif-bezitter.
Zodra de chutney op smaak is, voeg ik eventueel nog eetsuggesties toe.
Meer Recepten
- Druivenchutney met sjalotjes4 porties
30 minuten
lekker_koken - Appelchutney met rozijnen1 portie
1 uur
meinweg - Bananenjam4 porties
30 minuten
tobkok
Allergenen Informatie
Voor dit druivenchutney met appel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Jam en marmelade
- Druivenchutney met appel