Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appelchutney met rozijnen en abrikozen recept
Appelchutney met rozijnen en abrikozen recept

Appelchutney met rozijnen en abrikozen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd ze nog een paar keer door in stukjes. Pel en snipper de uien. Pel de knoflookteentjes. Doe de azijn in een grote wijde pan met dikke bodem (ik doe een gietijzeren pan). Doe de appelstukjes, de uisnippers, rozijnen en in stukjes gesneden abrikozen in de pan. Pers de knoflook er boven uit (de restjes uit het persje doe ik ook in de pan) en breng het geheel aan de kook. Voeg de basterdsuiker en alle kruiden toe. Schep het geheel goed om zodat alles goed is vermengd met elkaar. Laat het geheel tot een dikke massa op een laag pitje inkoken tot een dikke brei (er mag gerust nog appel e.d. te zien zijn), ongeveer 3 kwartier een uur. Kook intussen water in een pan met een flinke hand soda ca. 7 tot 8 jampotten en de deksels uit of was de potten en deksels in de vaatwasmachine. Schep de hete chutney in de schoongemaakte potten (ik gebruik hiervoor een trechter waarvan ik een stuk van de tuit heb afgeknipt zodat de chutney in de pot kan zonder de randen vies te maken). Sluit de potten meteen af met een stukje vochtig gemaakte huishoudfolie en schroef de deksel op de pot. Zet de potten een poosje omgekeerd weg op een schone theedoek om vacum te trekken. Na ca. 4 weken is de chutney op smaak.

Serveersuggesties

Dit is een zachte, frisse chutney, past goed bij kip, vis, rijstgerechten (b.v. indisch eten) en varkensvlees. Een schepje in saus of bij peulvruchtgerechten, curries e.d., is heerlijk. De chutney is minstens een jaar houdbaar, ik heb de ervaring dat de chutney, mits de pot goed gesloten blijft tot gebruik, 3 tot 4 jaar heerlijk blijft. Eigenlijk: hoe langer deze staat, hoe lekkerder.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appelchutney met rozijnen en abrikozen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven