Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Abrikozenjam met apricot brandy recept
Abrikozenjam met apricot brandy recept

Abrikozenjam met apricot brandy


Ingrediënten


Bereidingswijze


Ontvel de abrikozen door ze eerst in kokend water onder te dompelen en daarna in een vergiet af te spoelen met koud stromend water. Verwijder ook de pitten. Breng 1 deciliter water aan de kook. Voeg het vruchtvlees toe en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Blijf zolang roeren tot het vruchtvlees zo zacht geworden is dat het uiteen valt. Wrijf de vruchtenmassa door een zeef. Breng de vruchtenpuree overnieuw aan de kook. Voeg suiker en apricot brandy en het limoensap toe. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Laat de jam daarna nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Doe de jam in zorgvuldig schoongemaakte potjes. Plaats de potjes tijdens het vullen op een natgemaakte dubbelgevouwen doek of op een houten plank. Sluit ze goed af.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit abrikozenjam met apricot brandy recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven