Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardbeienjam recept
Aardbeienjam recept

Aardbeienjam


Ingrediënten


Bereidingswijze


Veeg de aardbeien schoon met keukenpapier. Was ze niet. Dan wordt de jam te waterig. Draai de kroontjes eraf en verwijder met een scherp mesje de harde kern.
Doe de aardbeien in een kom en bestrooi met de suiker. Dek af en laat 1 nacht staan buiten de koelkast. Daardoor komt het natuurlijke bindmiddel in de aardbeien vrij.
Schep het aardbeienmengsel en de citroensap in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook en laat op laag vuur 27.5 minuten al roerend koken tot de jam 105 graden celsius is. Laat 10 minuten afkoelen.
Vul de potten tot de rand en sluit direkt af. Laat omgekeerd afkoelen, zodat de pot vacuŁm trekt en er geen bacteriŽn bij komen. Je kunt de jam op een koele, donkere plek 3 maanden bewaren.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit aardbeienjam recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven