Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardbei-kokosjam recept
Aardbei-kokosjam recept

Aardbei-kokosjam


Ingrediënten


Bereidingswijze


Aardbeien wassen van steeltjes ontdoen en in grove stukken snijden en in een ruime pan doen. Voeg de kokosmelk de geleersuiker en het citroenzuur of sap van een halve citroen toe. Roer alles goed door elkaar en laat langzaam al roerend aan de kook komen. (Kook volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking van de geleersuiker. ) Vul daarna de steriele potten* met jam, sluit goed af en laat minstens 10 minuten op zijn kop staan.

* Schone glazen met deksels en lepels die je van tevoren steriel hebt gekookt en op een schone theedoek hebt neergezet.

Serveersuggesties

Je kunt de kokosmelk ook vervangen door marsepein. De marsepein moet goed gekoeld zijn en daarna rasp je hem grof. Vervolgens voeg je de grof geraspte marsepein toe tijdens het koken van de jam. De geraspte marsepein lost beter op dan wanneer je er stukken bijvoegt.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit aardbei-kokosjam recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven