Jachtschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier, wrijf het in met wat , peper en .
  2. Verhit de bak en braad en bak het vlees aan weerzijden bruin.
  3. Neem het vlees even uit de pan, laat de enkele minuten meebakken onder voortdurend omscheppen.
  4. Schenk er 4 deciliter kokend water bij en voeg en de toe.
  5. Temper de warmtebron.
  6. Leg het vlees terug in de pan, laat het vlees 2 uur zachtjes gaar stoven.
  7. Kook intussen de gaar in water met wat .
  8. Maak er met en boter er een luchtige puree van en breng deze op smaak met , peper en .
  9. Neem het vlees na het stoven uit de pan, laat het grotendeels afkoelen, verwarm de oven voor op 200 graden C.
  10. Laat de inhoud van de stoofpot zachtjes koken tot de helft van het stoofvocht is overgebleven.
  11. Verwijder het en zo mogelijk de .
  12. Snijd het vlees in kleine stukjes, schil de appels en snijd ze in stukjes.
  13. Schep de appels en het vlees door het stoofvocht Doe de helft van de aardappelpuree in een dikke beboterde ovenvaste schaal met een hoge opstaande rand.
  14. Strijk de puree gelijkmatig over de bodem, schep de inhoud van de stoofpan erop en verdeel deze zo egaal mogelijk.
  15. Strijk de rest van de aardappelpuree op het vleesmengsel, bestrooi de puree met broodkruim of paneermeel en leg er hier en daar een flintertje boter op.
  16. Plaats de ovenschaal iets onder het midden van de oven, ca. 20 minuten tot er een mooi goudbruin korstje opkomt.
25
25
25

Variaties op Jachtschotel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Jachtschotel
VariatieAantalGang
Jachtschotel9Ovenschotels
Jachtschotel met kerstomaatjes, basilicum en worst1Stoofschotels
Jachtschotel à la minute met varkensreepjes1Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en margarine
  • wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine en wit brood
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wit brood
  • margarine en wit brood kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie, margarine, wit brood
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1504 kcal
75%6016 kcal
Vetten
38 g.
55%152 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
31 g.
12%124 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Jachtschotel