Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
    Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
    Snipper de ui en de knoflook.
    Roer de sojasaus, de azijn, de sambal oelek en de basterdsuiker door elkaar.

    Bereidingswijze:
    Verhit de braadboter in een pan en braad de riblap aan beide kanten bruin.
    Neem het vlees uit de pan en laat de ui in het braadvet fruiten tot ze begint te kleuren.
    Laat de knoflook kort meefruiten
    Blus af met het sojasausmengsel en breng met een scheut water aan de kook.
    Leg het vlees in de saus, draai het vuur op de laagste stand, zet een deksel op de pan en de pan op een plaatje.
  2. Laat de riblap in 3 uur zachtjes gaar stoven.
  3. Keer het vlees in die tijd een keer om.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
  • sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Indonesische riblappen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Heerlijk recept! Heb de riblappen ook klein gemaakt en het geserveerd met pandanrijst en gebakken boontjes met uien en knoflook.
16 december 2015
Al heel erg vaak gemaakt, alleen snijden wij het vlees in kleine stukjes voor het bakken, heerlijk recept, perfecte smaken, puur genieten!
Anita 27 november 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
279 kcal
13%1116 kcal
Vetten
13 g.
19%52 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Indonesische riblappen