Indische speklapjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Vijzel
  • Pan

Bereidingswijze

  1. De in wrijven met , sambal en .
    Schenk de ketjap en de over de en laat dit in ieder geval 30 minuten in trekken.
  2. Beter is nog een hele dag.
    Verhit de en bak de in 15 minuten knapperig.
  3. Haal ze uit de pan.
    snipperen en de knoflook uit persen De en toevoegen en er een pasta van maken.
  4. Kan met een vijzel of in de keukenmachine.
  5. Daarna de boemboe in de achtergebleven fruiten.
    De terug in de pan en ronddraaien in het kruidenmengsel.
    2 deciliter water toevoegen en aan de kookbrengen. 5 minuten op een laag pitje laten sudderen.
  6. Dan de er door roeren en laten binden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek en olie
  • sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Indische speklapjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 3 recensies
RESET

De speklapjes zijn heerlijk. Maar smaken inderdaad overal bij. Dat is hetgeen ik ook bedoel; het heeft geen eigen smaak.
jaccor 31 oktober 2014
Kun je het nader uitleggen waarom je het vernederlandst vindt. Misschien een andere vleessoort gebruiken? Dan is denk ik het effect van de smaak weg. Ben benieuwd. Ik pas het recept aan voor de BBQ en... Lees reactie
ma-griet 5 januari 2013
Erg leuk recept maar vind het toch te vernederlandst.
jaccor 4 januari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1024 kcal
51%4096 kcal
Vetten
12 g.
17%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Indische speklapjes