Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden:
    Tilapiafilets in lengte halveren, inwrijven met 1 eetlepel kruidenpasta en ca. 30 min.
  2. laten staan.
  3. schoonboenen en de groene schil eraf raspen.
  4. Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden.
    In een steelpan 1 eetlepel verhitten en de rest van de kruidenpasta ca. 3 min.
  5. zachtjes fruiten.
  6. Limoensap, limoenrasp, , bruine suiker en ketjap erdoor roeren.
  7. Saus ca. 3 min.
  8. heel zachtjes laten sudderen.
  9. Op smaak brengen met sambal.

    Bereiden:
    In koekepan met hoge rand ca. 1 cm olie verhitten.
  10. De stukken vis droog deppen en in de hete leggen.
  11. Op hoog vuur de vis ca. 8 min.
  12. goudbruin en gaar bakken, halverweg voorzichtig keren.
  13. De vis op een schaal leggen en de pittige saus erover scheppen.
  14. De fijn hakken.
  15. De bosui en de erover strooien.
  16. Serveren met pandanrijst, tomaten salade met ketjapdressing en kroepoek.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Ikan bali

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Ikan bali
VariatieAantalGang
Ikan Bali (pittig gekruide kabeljauw)1Vis en schaaldieren

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en sambal badjak
  • sambal badjak kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • basterdsuiker en ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal badjak
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal badjak
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal badjak
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Ikan bali heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET

Bedankt Jacko voor de tip. Gr. Henny
Slamat 12 juli 2013
Hoi Henny Deze namen zeggen de meeste gebruikers van deze webpagina niets. Daarom zet ik er tussenhaakjes achter wat men kan verwachten M.V.G Jacko
jaccor 12 juli 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
50 kcal
2%200 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ikan bali
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • Ikan bali