Ierse zalmkoekjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de aardappels grondig en kok ze afgedekt ca. 20 minuten.
  3. Pel en snipper de .
  4. Vet een ovenschaal in met .
  5. Strooi de over de bodem.
    Dep de droog en breng op smaak met en .
    Leg de in de ovenschaal en schenk de erbij.
  6. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
  7. Bak 10 minuten in de oven.
    Neem de uit het vocht, hak hem fijn en laat afkoelen.
    Doe het vocht samen met de in een pan en breng aan de kook.
    Kook in tot ca.
  8. eetlepels vocht.
    Giet de aardappels af, spoel met koud water, pel ze en laat ze afkoelen.
    Was de , schud hem droog en hak hem fijn.
    Pureer de aardappels met een vork.
  9. meng de zalm en het vocht erdoorheen.
  10. Breng op smaak met en .
  11. Maak van het mengsel 12 koekjes.
    Kluts de in een diep bord.
    Wentel de koekjes na elkaar in de , het ei en het paneermeel.
    Verhit portiegewijs in een grote pan en bak er de koekjes circa 3 minuten per zijde in.
    Laat uitlekken op keukenpapier.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
588 kcal
29%2352 kcal
Vetten
50 g.
72%200 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%52 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ierse zalmkoekjes