Ingrediënten

+ -
print

1 kilo groenten:

Kruiderij:

En verder:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Was de groenten en maak ze schoon.
  2. Snijd de in kleine roosjes, de sperciebonen in drieën, schaaf de , rasp de wortel op een grove rasp, snijd de in smalle repen en halveer deze.
  3. Let er op dat je bij de al het wit van de zaadlijsten verwijdert.
    Rasp de kemirie als je hele noten gebruikt op een fijne rasp.
    Fruit ui en in de in een kleine koekepan.
  4. Neem de pan van het vuur, voeg de specerijen toe met 1 eetlepel en fruit even mee.
    Bereid de potten voor waarin je de atjar wilt bewaren.
  5. Bovenstaande hoeveelheid is voor ruim anderhalve liter.

    Bereiding:
    Kook de groenten beetgaar in half azijn, half water met een snuf zout en een halve theelepel geelwortelpoeder.
  6. De groenten moeten ruim onderstaan.
  7. Doe eerst de groenten met de langste gaartijd in de pan (boontjes, worteltjes, , , bamboescheuten en taugeh het laatst.
  8. Laat ze uitlekken, bewaar het kookvocht.
    Bepaal de zuurgraad van het kookvocht:
  9. dit doe je gewoon door te proeven of je het zuur genoeg vindt.
  10. Is het te zuur, doe er dan wat bij, is het niet zuur genoeg, doe er dan wat azijn bij.
  11. Nu de zoetzuurverhouding bepalen.
  12. Begin met twee eetlepels .
  13. Wil je het zoeter, doe er dan bij.
  14. Doe nu ook en erbij.
  15. Neem een halve liter vocht uit de pan.
  16. Voeg het kruidenpapje toe aan de rest van het kookvocht, en de groenten.
  17. Kook alles samen nog even op.
    Schep met een schuimspaan de groenten uit de pan en doe ze nog heet in de potten.
  18. Schep de potten helemaal vol, druk goed aan.
  19. Vul tenslotte af met het opnieuw opgekookte kookvocht tot de groenten compleet bedekt zijn, en klop de bodems een paar keer op een natte doek op het aanrecht om eventuele luchtbellen eruit te krijgen.
  20. Sluit dan de potten en laat afkoelen.
  21. Door de potten heet te vullen en meteen af te sluiten, trekken de deksels vanzelf vacuüm.
  22. Bewaar in de koelkast of op een koele plek.
  23. Wacht enkele dagen voordat je de atjar gebruikt.
  24. Zolang de potten vacuüm gesloten blijven, blijft de atjar zeker enkele maanden goed.
  25. Eenmaal geopend de atjar niet langer dan een week bewaren.
  26. Daarom is het ook handiger om wat meer kleinere potten te gebruiken dan één hele grote.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
24 kcal
1%480 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
2 g.
2%40 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Huisgemaakte Atjar