Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zoete aardappel uit de oven recept
Zoete aardappel uit de oven recept

Zoete aardappel uit de oven


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de zoete aardappelen en snij ze in dobbelsteentjes.
Smelt de kokosolie tot deze vloeibaar is.
Meng de olie samen met de zoete aardappelblokjes en breng het op smaak met zout en peper en de chillipeper en de djinten.
Verdeel de blokjes over een grote ovenschaal of bakplaat en rooster ze in de ovengaar en krokant gedurende 30 minuten.
Test 1 of 2 blokjes om te proeven of ze inderdaad gaar zijn en anders nog wat langer in de oven, naar eigen inzicht.

Het is een super eenvoudig recept maar erg lekker. Van zoete aardappel wordt gezegd dat deze zorgt voor een lagere stijging van de bloedsuikerspiegel. Dit is sterk afhankelijk van de aardappelsoort.
Kokosolie is een verwarrende term, maar de kokosolie is een vaste substantie die nog het meest op gestold vet lijkt. De populariteit hiervan wordt steeds groter.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zoete aardappel uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Zoete aardappel uit de oven heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Ik heb ontzettend genoten van dit gerecht! Zeker een aanrader. Gewoon proberen...
    Heidy gaf dit recept op 25 februari 2015 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven