Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zeekraal met risotto met rievierkreeftjes recept
Zeekraal met risotto met rievierkreeftjes recept

Zeekraal met risotto met rievierkreeftjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel en snipper de ui en knoflook. Fruit eerst de uisnippers ongeveer 2 minuten in olijfolie en voeg dan de knoflook toe. Fruit 30 seconden mee en strooi dan de risotto in de pan. Fruit de korrels tot ze allemaal bedekt zijn met een flinterdun laagje olie. Schenk beetje bij beetje de wijn en de bouillon in de pan. Voeg pas een volgende scheut vloeistof toe als de vorige is opgenomen. De rijst is gaar in ▒ 20 minuten. Voeg enkele minuten voor het einde van de kooktijd de gewassen zeekraal toe en laat de groente beetgaar worden in de risotto. Voeg op het laatst de rivierkreeftjes erbij. Even doorwarmen en klaar is kees. Eventueel opdienen met een klontje boter.

Serveersuggesties

Zeekraal is een knapperige zilt-smakende zeegroente, die heel goed bij de wat zoete rivierkreeftjes past. In deze tijd wordt de zeekraal ge´mporteerd. De groente van Zeeuwse bodem komt pas in juni op de markt. Koop frisgroene jonge zeekraal. De steeltjes van oude zeekraal kunnen houterig zijn.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit zeekraal met risotto met rievierkreeftjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven