Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Wrap met kruidig gehakt recept
Wrap met kruidig gehakt recept

Wrap met kruidig gehakt


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Voorbereiding:
Snipper een halve rode ui en doe dit in een bakje.
Snij een aantal champignons (naar smaak) in plakjes en doe deze in een tweede bakje.
Snij de courgette en tomaat in blokjes en doe deze ieder in een eigen bakje.
Zorg dat het gehakt ontdooid is. ;)

Bereiding:
Zet een pan op het voor (wokpan is hier erg handig) en giet wat olijfolie en wat bakboter in de pan.
Verwarm de pan op (middel-) hoog vuur tot de grote bellen in de pan verdwenen zijn.

Doe nu de helft van de ui in de pan en fruit deze lichtjes aan. Vervolgens kunnen de schijfjes champignon toegevoegd worden. Bak dit geheel tot de champignons wat slap en bruinig worden.
Voeg nu de courgette toe en laat dit geheel op matig vuur enkele minuten bakken. Wel regelmatig door scheppen om aanbranden te voorkomen.

Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul.
Als het gehakt bijna gaar is (je mag nog wat rauw gehakt zien) voeg je de tomaat toe.
Schep dit mengsel goed door elkaar en zet je fornuis op laag vuur.

Nu ga je de Enchilada kruiden toevoegen (ongeveer 1/3 van een zaakje). Schep het geheel weer door elkaar en voeg daarna de Fajita kruiden toe (ongeveer 1/3 tot 1/2 zakje). Schep het geheel weer door elkaar zodat de kruiden lekker vermengd zijn met het gehaktmengsel.
Voeg een scheutje olijfolie toe aan het mengsel zodat er een soort saus ontstaat.

Laat de pan op zacht vuur een paar minuten door pruttelen onder af en toe omscheppen.

Maak ondertussen de wraps warm volgens instructie op de verpakking.

Maak met een kaasschaaf of komkommerschaafje dunne plakjes komkommer.

Leg de wrap op een bord en schep een 'baan' van de gehaktmix op het midden van de wrap.
Leg wat plakjes komkommer op het gehaktmengsel en schenk daar vervolgens een saus naar keuze overheen.
Nu vouw je beide flappen van de wrap naar binnen (de een over de ander) en prik deze vast met een prikkertje (alsof je een naald gebruikt).

Eet smakelijk!!

Serveersuggesties

Erg lekker met Chilisaus of Turkse knoflook saus! Voeg net voor opdienen een beetje verse basilicum toe voor een mediterrane smaak! Voor variatie ook lekker in een pitabroodje of in/op een naanbroodje

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit wrap met kruidig gehakt recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven