Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Garnalen en krab in rijstvellen recept
Garnalen en krab in rijstvellen recept

Garnalen en krab in rijstvellen


Ingrediënten


Bereidingswijze


De surimisticks in reepjes snijden. Leg de taugé in een schaal en giet er kokend water over. Laat dit circa 2 minuten staan en laat dan uitlekken. De rijstvellen circa 1/2 minuut in heet water dompelen zodat ze zacht zijn. Daarna met keukenpapier droogdeppen. De rijstvellen aan één kant inkwasten met een beetje van de chilisaus. Verdeel dan de surimireepjes, garnalen (eventueel kleiner snijden) en de taugé over de rijstvellen. Bestrooi dit geheel met de peterselie of koriander en besprenkel met de sojasaus. Sla links en rechts een stuk van de rijstvel naar binnen toe en rol dan de rijstvellen stevig op. Leg ze op een bord en halveer elke rol. Roer 1/2 theelepel gembersiroop door de rest van de chilisaus en serveer dit erbij.

Serveersuggesties

Het chili-gembermengsel kan door de liefhebbers op de rol gesmeerd worden. Heb je geen gembernat, probeer dan een beetje jam. Vreemde combinatie, maar het smaakt wel.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit garnalen en krab in rijstvellen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven