Witlof ovenschotel
- Herkomst Nederland
- Categorie Hoofdgerechten
- Bereiden
- Kookboek van sheanko
- Schrijf een review
 
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Kook de  met wat . 
 Maak de witlof schoon en kook ze in water met totdat ze gaar zijn.
- Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken. 
 Verwarm daarna de oven voor tot 175 graden.
- Maak puree van de gekookte , voeg wat lauwe toe en vervolgens de roomkaas en eventueel wat .
- Vet een ovenschaal in.
- Doe de puree er op. 
 Snijd de door midden en wikkel elk stukje in een plak ham.
- Leg dit op de puree in de ovenschotel.
- Strooi er naar smaak geraspte op.
- Zet de schaal in de oven voor 20 minuten totdat de gegratineerd is.
Ook lekker om te maken
- 
      
      
      Recept
         Ovenschotel met köfte en aardappelen445m Ovenschotel met köfte en aardappelen445m
- 
      
      
      Recept
         Gekookte witlof met pepersaus en vlees naar keuze430m Gekookte witlof met pepersaus en vlees naar keuze430m
- 
      
      
      Recept
         Ovenschotel kip met appeltjes en puree42u30m Ovenschotel kip met appeltjes en puree42u30m
- 
      
      
      Recept
         Ovenschotel met bloemkool & gehakt430m Ovenschotel met bloemkool & gehakt430m
- 
      
      
      Recept
         Pasta ovenschotel met gehakt,prei en kaas430m Pasta ovenschotel met gehakt,prei en kaas430m
- 
      
      
      Recept
         Mexicaanse ovenschotel420m Mexicaanse ovenschotel420m
Variaties op Witlof ovenschotel
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
| Variatie | Aantal | Gang | 
|---|---|---|
| Witlof ovenschotel | 4 | Ovenschotels | 
| Witlof ovenschotel met champignons | 1 | Ovenschotels | 
| Aardappel-witlof ovenschotel | 1 | Aardappelgerechten | 
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kruidenroomkaas en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas en melk
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
 Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
| Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
|---|---|---|---|
| Calorieën | 162 kcal | 8% | 648 kcal | 
| Vetten | 7 g. | 10% | 28 g. | 
| Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Zout | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. | 
| waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. | 
| Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. | 
| Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. | 
| Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |