Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Wilde eendenfilet met goudreinetsaus recept
Wilde eendenfilet met goudreinetsaus recept

Wilde eendenfilet met goudreinetsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Haal de filets 30 minuten van te voren uit de koelkast, snijdt het vel in en wrijf in met peper,zout en paprikapoeder. Besprenkel de appels met het citroensap.
Verwarm 25 gram boter in een pan en fruit hierin de gehakte ui.
Voeg de goudrenetten, 250 ml appelsap, de tijm en de honing toe en verwarm dit gedurende circa 10 minuten.
Verwarm de rest van de boter in een andere pan en bak hierin de eendenfilets aan beide zijden bruin, gedurende circa 4 minuten aan iedere kant. Neem de eendenfilets uit de pan en leg ze in de goudreinetsaus. Blus de bakboter met het overige appelsap en kook dit in gedurende circa 5 minuten. Schenk dit vervolgens bij de goudreinetsaus en maak het geheel op smaak af met zout en peper.

Serveersuggesties

Serveren bij rode kool en gekookte aardappelen of hete bliksem.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit wilde eendenfilet met goudreinetsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven