Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Wild konijn in rode wijnsaus recept
Wild konijn in rode wijnsaus recept

Wild konijn in rode wijnsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de abrikozen een nacht wellen. Laat ze uitlekken. Verwijder eventueel de pitten en snijd ze doormidden. Snijd het konijn in stukken en wrijf deze in met zout en peper. Verhit 35 gram boter in een pan en bak de stukken konijn rondom bruin. Maak de ui schoon en snipper ze fijn. Fruit ze even mee in de pan. Temper het vuur en voeg de kruiden toe, de suiker, de azijn, de wijn en de wildfond. Doe de deksel op de pan en laat alles in ca. 1 uur zachtjes gaar sudderen. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen. Controleer het vlees regelmatig op gaarheid en laat het niet te gaar worden zodat het vlees wel aan het bot blijft zitten. Neem de konijndelen uit de pan en houd ze warm door ze in een vuurvaste schaal in de oven te plaatsen bij 90 graden C. Giet de saus door een fijnmazig zeef. Smelt 35 gram boter in een steelpannetje. Strooi hier de bloem bij en roer de klontjes eruit. Laat de bloem lichtbruin worden en voeg dan beetje bij beetje de gezeefde saus toe, zodat een mooi glad papje ontstaat. Voeg de abrikozen of pruimen toe en laat ze 10 min. mee sudderen. Regelmatig doorroeren en opletten dat de saus niet te dik wordt. Zonodig nog een klein beetje wildfond of water toevoegen. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de stukken konijn over 4 voorverwarmde borden en giet er royaal de saus overheen. Serveer met rode kool en gekookte aardappelen. Geef er een glas stevige rode wijn bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit wild konijn in rode wijnsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Wild konijn in rode wijnsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • In een woord HEERLIJK !!!
    Anneke Braxhoofden gaf dit recept op 22 december 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven