Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Reebout met roomsaus recept
Reebout met roomsaus recept

Reebout met roomsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 220 graden C. Snijd het spek in lange repen. Kruid het vlees met zout. Verhit de olijfolie in een braadslee en bak de reebout rondom bruin. Voeg de jeneverbessen toe met 5 deciliter water. Dek het vlees af met het spek en bak de bout in het midden van de oven in 90 minuten gaar. Verwijder 30 minuten voor het einde de repen spek en schep de room over het vlees. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Voeg een beetje water toe aan het braadvet en laat het opkoken. Maak met water een papje van de bloem en bind het vocht ermee. Voeg de cranberries toe en warm de saus goed door. Breng de saus op smaak met zout en citroensap.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit reebout met roomsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven