Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Reebiefstuk met rode portsaus en roergebakken witlof recept
Reebiefstuk met rode portsaus en roergebakken witlof recept

Reebiefstuk met rode portsaus en roergebakken witlof


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit de olie in een pan en schroei hierin de biefstukjes aan beide zijden dicht. Neem ze uit de pan en voeg de boter toe. Bak de biefstukjes aan beide zijden bruin 4 min. aan elke kant. Bestrooi ze met zout en peper, neem ze uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie dichtbij het fornuis. Giet de port bij het braadvocht en laat het geheel tot 2/3 inkoken .Voeg de tijm toe. Haal de pan van het vuur en roer de koude boter beetje bij beetje door de saus om deze te binden. Breng dan op smaak met zout en peper. Snijd de witlofstronkjes in de lengte in 4 stukken en haal het bittere binnendeel eruit. Laat een wok heet worden, voeg wat olie toe en roerbak de witlof in enkele min. gaar. Voeg de balsamicoazijn en honing toe en breng op smaak met zout en peper en een snufje tijm. Schep wat saus op een bord. Leg daar de biefstuk op en garneer met een takje verse tijm. Serveer de witlof er apart bij. Heerlijk met tutti frutti en gebakken aardappels.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit reebiefstuk met rode portsaus en roergebakken witlof recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven