Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ree met cranberries recept
Ree met cranberries recept

Ree met cranberries


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak een marinade van de wildkruiden, peper, zout met de rode wijn (of cranberriesap) en leg het hertenvlees hierin. Zet het tenminste 2 uur (maar liefst een hele dag en nacht) afgedekt weg in de koelkast en draai het vlees regelmatig even om. Smelt de croma. Als de croma gesmolten is en heet genoeg, schroei dan het vlees aan beiden kanten dicht. Voeg de uien toe aan het hertenvlees en bak ze glazig. Ondertussen de bospaddestoelen voorzichtig schoonmaken en grote exemplaren kleiner snijden of scheuren. Voeg de paddestoelen / champignons toe en bak ze gedurende een minuut of 2 3 mee op klein vuur. Blus af met de marinade en een ruime hoeveelheid water zodat alles onder staat. Voeg de azijn, de rietsuiker en de laurier toe en laat het geheel ca. 2 uur op een klein vuurtje sudderen. Controleer tussendoor of het vlees al zacht wordt en draai het even als het nodig is. Als het water verdampt evt wat water toevoegen. Wanneer je merkt dat het vlees zacht begint te worden, voeg je cranberries de toe. Als het vlees zo zacht is dat het uit elkaar begint te vallen, kun je de saus binden met de maizena. Maizena eerst even aanlegen met een klein beetje water en dan al roerend toevoegen. Lekker met kastanjepuree en herfstspruitjes!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit ree met cranberries recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven