Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Parelhoen met appelcompote recept
Parelhoen met appelcompote recept

Parelhoen met appelcompote


Ingrediënten


Bereidingswijze


(Parelhoen ca. 30 minuten van tevoren op kamertemperatuur laten komen.) In kommetje chilipoeder, kaneel, 1 theelepel zout en peper door elkaar roeren. 1 theelepel kruiden in buikholte van parelhoen strooien. 1 Eetlepel boter in buikholte stoppen. Parelhoen met rest van kruiden bestrooien. In braadpan rest van boter met olijfolie verhitten en parelhoen in ca. 10 minuten rondom bruin bakken. Knoflooktenen met platte kant van mespletten en met 2 takjes rozemarijn aan bakvet toevoegen. Met deksel op pan parelhoen in ca. 1 uur zachtjes gaar braden, regelmatig keren. Intussen appels schillen en in blokjes snijden. In pan appels met cider in ca. 10 minuten zachtjes gaarkoken en vocht laten verdampen. Parelhoen op schaal leggen en ca. 5 minuten laten rusten. Rozemarijnnaaldjes van laatste takje rissen, fijnhakken en door compote roeren. Apart bij parelhoen serveren. Serveren met aardappelkroketjes en gesmoorde spitskool.

Allergenen Informatie

Voor dit parelhoen met appelcompote recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven