Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Konijnenbouten op grootmoederwijze recept
Konijnenbouten op grootmoederwijze recept

Konijnenbouten op grootmoederwijze


Ingrediënten


406

Bereidingswijze


Zet een pan op het vuur, doe de boter erin en laat deze uitbruisen. (Boter licht bruin laten worden, dan zakt het schuim van de boter vanzelf in). Kruid de bouten met peper en zout en leg ze in de boter, laat de bouten om en om bruin worden. Snijd de ui fijn en voeg ze bij de bouten. Zet de bouten op laag vuur. Voeg nu de azijn, pruimen, de stroop en de kruiden toe. Laat het geheel 3 uur sudderen. Je kunt de gaarheid van het vlees controleren door de 'prikkertest'. Als je heel makkelijk een prikker in het vlees kunt steken. dan is het gaar. Haal het vlees voorzichtig uit de pan en houd het warm. Giet het vet van de saus en breng op smaak met zout en peper. Bind de saus licht en plaats de bouten terug in de pan.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit konijnenbouten op grootmoederwijze recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Konijnenbouten op grootmoederwijze heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.6 / 10 in 10 recensies

  • Ik kan er niet genoeg van krijgen. Af en toe een beetje port erdoor. Ook lekker
    Danielle gaf dit recept op 24 oktober 2016 4 uit 5 sterren
  • Ik heb dit recept al vanaf 2010 en maak sindsdien mn konijnenboutjes op deze wijze. Zelf vind ik het heerlijk en heb er bij eters ook veel succes mee.
    Peggy gaf dit recept op 16 december 2013 4 uit 5 sterren
  • Heerlijk! En dat met een eenvoudig recept.
    G Routs gaf dit recept op 15 februari 2013 4 uit 5 sterren
  • Bij de polier een heel konijn gehaald om even lekker de week af te sluiten. De pruimen vervangen voor abrikozen, jeneverbes en anijsster toegevoegd. De komende 3 uur ruiken verrukkelijk! Het water loo... Lees reactie
    A3aan gaf dit recept op 5 januari 2013 5 uit 5 sterren
  • Prima voor de kerst, kan ook met "konijnendijen" lekkerste stuk vlees!
    Rudi gaf dit recept op 23 december 2012 5 uit 5 sterren
  • Wanneer moet ik de wijn erbij doen? Voordat het gaat stoven(lijkt me van wel eigenlijk) of moet je de saus ermee op smaak maken? Ik kan het in het recept niet terug vinden!
    Ada gaf dit recept op 22 november 2012 5 uit 5 sterren
  • Mooi recept en eigenlijk simpel. Bedankt.
    Mark gaf dit recept op 11 februari 2012 5 uit 5 sterren
  • Mooi recept en eigenlijk simpel. Bedankt.
    Mark gaf dit recept op 11 februari 2012 5 uit 5 sterren
  • De saus kun je o.a. binden met allesbinder uit pakje.
    Francine Versteeg gaf dit recept op 8 november 2011 3 uit 5 sterren
  • Op het laatst de saus binden. Hoe moet ik dat doen? Ik ga dit recept morgen proberen te maken. Ik hoop dat iemand mijn vraag nog kan beantwoorden. Alvast bedankt!
    Tamarizm gaf dit recept op 23 december 2010 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven