Konijnenbouten op grootmoederwijze

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Zet een pan op het vuur, doe de boter erin en laat deze uitbruisen. (Boter licht bruin laten worden, dan zakt het schuim van de boter vanzelf in).
  2. Kruid de bouten met en leg ze in de boter, laat de bouten om en om bruin worden.
  3. Snijd de ui fijn en voeg ze bij de bouten.
  4. Zet de bouten op laag vuur.
  5. Voeg nu de , , de stroop en de kruiden toe.
  6. Laat het geheel 3 uur sudderen.
  7. Je kunt de gaarheid van het vlees controleren door de 'prikkertest'.
  8. Als je heel makkelijk een prikker in het vlees kunt steken.
  9. dan is het gaar.
  10. Haal het vlees voorzichtig uit de pan en houd het warm.
  11. Giet het vet van de saus en breng op smaak met zout en peper.
  12. Bind de saus licht en plaats de bouten terug in de pan.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bakboter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (10)

Konijnenbouten op grootmoederwijze heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.6 / 10 in 10 recensies
RESET

Ik kan er niet genoeg van krijgen. Af en toe een beetje port erdoor. Ook lekker
Danielle 24 oktober 2016
Ik heb dit recept al vanaf 2010 en maak sindsdien m´n konijnenboutjes op deze wijze. Zelf vind ik het heerlijk en heb er bij eters ook veel succes mee.
Peggy 16 december 2013
Heerlijk! En dat met een eenvoudig recept.
Gé Routs 15 februari 2013
Bij de polier een heel konijn gehaald om even lekker de week af te sluiten. De pruimen vervangen voor abrikozen, jeneverbes en anijsster toegevoegd. De komende 3 uur ruiken verrukkelijk! Het water loo... Lees reactie
A3aan 5 januari 2013
Prima voor de kerst, kan ook met "konijnendijen" lekkerste stuk vlees!
Rudi 23 december 2012
Wanneer moet ik de wijn erbij doen? Voordat het gaat stoven(lijkt me van wel eigenlijk) of moet je de saus ermee op smaak maken? Ik kan het in het recept niet terug vinden!
Ada 22 november 2012
Mooi recept en eigenlijk simpel. Bedankt.
Mark 11 februari 2012
Mooi recept en eigenlijk simpel. Bedankt.
Mark 11 februari 2012
De saus kun je o.a. binden met allesbinder uit pakje.
Francine Versteeg 8 november 2011
Op het laatst de saus binden. Hoe moet ik dat doen? Ik ga dit recept morgen proberen te maken. Ik hoop dat iemand mijn vraag nog kan beantwoorden. Alvast bedankt!
tamarizm 23 december 2010

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
290 kcal
14%1160 kcal
Vetten
51 g.
73%204 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
15 g.
6%60 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Konijnenbouten op grootmoederwijze