Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Konijn op z`n Limburgs recept
Konijn op z`n Limburgs recept

Konijn op z`n Limburgs


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Doe het konijn in een schaal.
Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels, de rode wijnazijn en het bier toe.
Voeg net zoveel water toe dat het vlees helemaal onderstaat.
Zet afgedekt in de koelkast en laat 24 uur marineren.
Laat het konijn 30 minuten op kamertemperatuur komen.
Neem uit de marinade, laat uitlekkenen en dep droog met keukenpapier.
Bestrooi royaal met zout en peper.
Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak het vlees in ca. 3 minuten rondom bruin.
Voeg de marinade toe en laat afkoelen.
Bewaar afgedekt in de koelkast als je niet meteen gaat stoven.
Laat het konijn in de marinade in ca 30 minuten op kamertemperatuur komen.
Zet de pan met het konijn op het vuur tot het vocht kookt.
Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en fruit de in ringen gesnede ui 5 minuten.
Voeg samen met de verkruimelde ontbijtkoek en de appelstroopp toe aan het vlees.
Laat met deksel op de pan op de kleinste pit 2 uur stoven.
Breng op smaak met zout en peper.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit konijn op z`n limburgs recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Konijn op z`n Limburgs heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Gaaf! Eindelijk het recept van oma terug gevonden. Thanks.
    Sylvie gaf dit recept op 16 december 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven