Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Konijn op Limburgse wijze recept
Konijn op Limburgse wijze recept

Konijn op Limburgse wijze


Ingrediënten


Bereidingswijze


1 dag vr de bereiding:

Leg 1 dag, vr de dag van bereiding, de konijnenbouten in een diepe kom. Voeg hieraan 600 ml azijn en 600 ml water toe, zorg er voor dat het vochtmengsel gelijk staat met de konijnenbouten. Snij vervolgens de ui in grote ringen en voeg deze, samen met de gedroogde laurierblaadjes en kruidnagels, toe aan de konijnenbouten in het azijn-water mengsel. Dek dit geheel af en zet dit, minimaal 12 uur, weg op kamertemperatuur.

Dag van de bereiding:

Haal de konijnenbouten uit het vocht (giet dit niet weg!) en dep deze droog op een stukje keukenrol. Voorzien de konijnenbouten van peper en zout en verwarm ondertussen een flinke scheut bakboter. Bak hier in de konijnenbouten totdat deze een lekkere bruine kleur krijgen.
Haal vervolgens de uienringen, laurierblaadjes en kruidnagels uit het vocht en laat deze ietwat uitlekken en voeg deze toe aan de konijnenbouten in de braadpan. Laat dit geheel even rustig stoven. Nadat het geheel ongeveer 1 uur gestoofd heeft, dient het vocht toegevoegd te worden aan de konijnenbouten, kruidnagels, laurierblad en uien. Laat ook dit dit weer rustig stoven, ongeveer anderhalf uur lang en snij ondertussen de ontbijtkoek in dunne plakken. Let er gedurende het stoven op dat het vocht niet geheel verdampt, omdat dit vocht nodig is om er een saus van te maken.
Nadat het anderhalve uur stoven voorbij is, haal je met een grote sauslepel flink wat vocht uit de braadpan en doe je dit in een aparte kom. Hieraan voeg je ongeveer 4 5 plakken ontbijtkoek toe. Laat deze plakken ontbijtkoek zacht worden en prak ze vervolgens met een vork helemaal kapot. Blijf dit doen, totdat ongeveer de helft van de ontbijtkoek is opgelost is. Voeg het mengsel nu toe aan de konijnenbouten in de braadpan. Blijf nu goed roeren en tijdens het roeren zul je merken dat de saus zich begint te vormen en dikker begint te worden. De saus moet ongeveer de dikte van yoghurt hebben. Wanneer deze dikte nog niet bereikt is, haal dan wederom wat saus uit de braadpan, doe dit dan weer in de aparte kom en laat hierin dan weer 4 plakken ontbijtkoek zacht worden, om deze vervolgens weer te prakken en weer toe te voegen aan de saus.
Proef nu aan de saus. De saus moet zoet-zuur smaken. Voeg daarom nu een flinke eetlepel appelstroop toe aan de konijnenbouten en roer dit geheel rustig door en laat het vervolgens nog even zachtjes pruttelen. Blijf wel goed roeren, want door de ontbijtkoek in de saus heeft de saus nogal snel de neiging om aan te branden.

Serveersuggesties

Serveer de konijn op Limburgse wijze met aardappelpuree en rode kool om er een chte typische maaltijd van te maken. Maar natuurlijk is het ook heerlijk over frietjes.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit konijn op limburgse wijze recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven