Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Jagers in het appelbos recept
Jagers in het appelbos recept

Jagers in het appelbos


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kruid het hertenvlees met wat peper en zout en smelt de croma. Als de croma gesmolten is en heet genoeg, schroei dan het vlees aan beiden kanten dicht. Voeg de uien toe aan het hertenvlees en bak ze glazig. Ondertussen de bospaddestoelen voorzichtig schoonmaken en grote exemplaren kleiner snijden of scheuren. Voeg de paddestoelen en de wildkruiden toe en bak ze gedurende een minuut of 2 3 mee op klein vuur. Blus af met een ruime hoeveelheid water zodat alles onder staat. Voeg de azijn, de rietsuiker en de laurier toe en laat het geheel ca. 2 uur op een klein vuurtje sudderen. Controleer tussendoor of het vlees al zacht wordt en draai het even als het nodig is. Als het water verdampt evt wat water toevoegen. Wanneer je merkt dat het vlees zacht begint te worden, voeg je de appel toe. Als het vlees zo zacht is dat het uit elkaar begint te vallen, kun je de saus binden met de maizena. Maizena eerst even aanlegen met een klein beetje water en dan al roerend toevoegen. Lekker met kastanjepuree en herfstspruitjes!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit jagers in het appelbos recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven