Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Hertenbout met cranberrysaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 220 graden C. Hak de jeneverbessen fijn. Wrijf de bouten in met zout en jeneverbessen. Verhit iets olijfolie in een braadslee en bak de bouten rondom bruin en laat ze in het midden van de oven in 30 minuten gaar stoven. Pel de uien en snijd ze fijn. Snijd de worteltjes en peterselie fijn. Spoel de tijm en dep het droog. Voeg de uien met worteltjes, peterselie, tijm, tomatenpuree en laurierblad toe aan de bouten en bak het mee. Schenk de rode wijn erbij als de groenten bruin zijn. Leg een deksel erop en braad het nog eens 60 minuten. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Kook het braadvocht los met de wildfond en bind de saus met bloem. Zeef de saus en breng hem op smaak met sherry. Bestrijk het vlees met honing en glaceer het 5 minuten in de hete oven.
Verwarm de slagroom op een zacht vuur en voeg al roerend de cranberrycompote en de met sherry op smaak gemaakte saus toe aan de slagroom (Niet laten koken).

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hertenbout met cranberrysaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Hertenbout met cranberrysaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Vreemd recept: in de oven en dan na een half uur een deksel er op!
    Willem gaf dit recept op 24 december 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven